jueves, 24 de mayo de 2007

LA GUERRA NO ÉS UN JOC

El següent manifest pot ser signat per qualsevol organització que ho desitge, a més de per col·legis, instituts, associacions de pares, de temps lliure relacionades amb la infantesa i col·lectius de barri.
PER A SIGNAR EL MANIFEST PODEN ESCRIURE A: laguerranoesunjuego@gmail.com (per favor, incloure nom, cognoms i dni).


LA GUERRA NO ÉS UN JOC
Reclutar xiquets i xiquetes soldat és una pràctica habitual al si de molts conflictes en tot el món. En alguns, anys i anys de guerra han esgotat als adults en edat de combatre: només queden xiquets. Els xiquets soldat garanteixen la "protecció" a moltes famílies que els lliuren als exèrcits. Algunes bandes armades recluten nens simplement per a què no siguen reclutats per l’enemic. Aproximadament uns 250.000 xiquets i xiquetes moren assassinats en conflictes armats cada any, 400 milions d’ells pateixen explotació laboral i dos milions són víctimes de tràfic sexual, segons dades del “Centro Reina Sofía para el Estudio de la Violencia”.Paradoxalment, en moltes de las fires infantils que s’organitzen de dalt a baix de l’estat espanyol (JUVENALIA, JUVELANDIA, EXPOJOVE) ha anat augmentant quantitativa 1 qualitativament la presència de las Forces Armades i cossos policials, en espais destinats a la infància 1 la joventut, on deurien impulsar-se en teoria activitats lúdiques de caràcter creatiu, cooperatiu i no violent.
Si ens centrem en JUVENALIA, la fira anual que s’organitza a les instal·lacions de l’IFEMA a Madrid, la presència 1 el desplegament organitzat por las Forces Armades és impressionant i de totes, totes excessiu: pràctiques de tirolina, tancs, emulació del desactivació de mines por part de xiquets i sessions d’ensinistrament de gossos.
Pujar a un tanc com si d’un joc es tractara és una manera de manipular a la infantesa: Perquè els organitzadores no expliquen als xiquets i a les xiquetes que la guerra no és un joc i que aqueixes armes maten en la vida real? Perquè l’exèrcit no explica que les missions humanitàries són en realitat un intervencionisme camuflat per controlar zones que interessen econòmicament als estats occidentals rics? Perquè no s’explica que el pressupost de defensa d’aquest país per a 2007 ascendirà a 8.049.990.000 euros, l’augment més gran en 20 anys, mentre s’incompleix la promesa d’augmentar el pressupost dedicat a investigació científica bàsica i de separar aquests pressuposts de la investigació militar?I encara que siga molt dolorós i semble increïble, no podem oblidar els excessos dels exèrcits a las intervencions humanitàries: la cadena anglesa BBC va descobrir nous al·legats d’abús sexual infantil per part de les forces de pau de Nacions Unides. Una investigació posà de manifest l’existència de diferents casos de prostitució de menors i violacions per part d’integrants de les missions a Haití i Libèria.

Mentre les administracions diuen a les seues lleis i als seus discursos que aposten por l’Educació per a la Pau, la convivència i la no violència, por altra banda donen suport a iniciatives que eduquen als nostres fills i filles en valors totalment oposats i segueixen malbaratant els diners públics en preparar les guerres.
Por tot açò, les organitzacions sota signants exigim que no es torne a donar espai a l’Exèrcit ni a cap altra organització armada en JUVENALIA ni en cap fira infantil o juvenil.

No hay comentarios: